Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Glöm inte att leka

I allt börsallvar som råder, så glöm inte bort att ha lite skoj!

Att leka förknippas ofta med barn - vuxna leker inte, de har hobbies på sin höjd, säger man.

Icke då, jag håller inte med. Vi vuxna leker också, och vi behöver leka. Om det är att spela datorspel, bygga lego eller andra aktiviteter, så är det lek det med. Rollspel? Det är lek. Sporta? Ja, det är lek det med. Och vi behöver leka för att må bra.

Lek är en social aktivitet, en träning i livet som dessutom stärker intellektet. Du blir glad av att leka, ditt immunförsvar stärks och du blir lyckligare.

Och i slutänden så gör du bättre börsaffärer.

Den här lilla historien finns i en uppsjö av varianter på nätet, men den är rolig och tänkvärd. Många så kallade vuxna borde ta sig själva på lite mindre allvar och bli mer som barn igen. Eller vad säger du?

Härmed säger jag upp mig som vuxen. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring.

Jag vill gå på McDonalds och tro att det är en trestjärnig Michelin-restaurant. Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem.

Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och ha en saftkiosk tillsammans med mina vänner en varm sommardag. Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna igen. Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad.


Jag vill tillbaka till den tid då livet var enkelt. När allt jag kunde något om var färger, multiplikationstabellen och barnsånger. Och ingenting bekymrade mig, för allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om.

Allt jag visste var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer som jag skulle bekymra mig för.
Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla. Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen. Jag vill leva enkelt igen.

Jag vill inte att min dag ska bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter. Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa läkarräkningar, skvaller och att mista människor jag tycker om. Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar och jag vill göra änglar i snön igen.


Så här är mina kreditkort, mina bilnycklar, mina räkningar och min pensionsförsäkring. Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen! Vill du diskutera detta får du fånga mig först - Kull! Vi ses i sandlådan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

  1. Så sant! :-)

    Jag försöker leva efter följande motto:

    "Det är först när du är vuxen du vågar vara barnslig".

    Känns viktigare än någonsin ju äldre man blir...

    SvaraRadera
  2. Japp, det är härligt att vara barnslig! =8)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg